نیما فاطمی: یک سایفرپانک

نیما فاطمی: یک سایفرپانک

کی هستی و داری چی کار می‌کنی؟

من نیما فاطمی ، یک سایفرپانک هستم!
سایفرپانک‌ها کسانی هستند که معتقدند با گسترش روزافزون استفاده از تکنولوژی و اینترنت، و درواقع وارد شدن به دوره‌ای که همه چیز بصورت دیجیتال و الکترونیک انجام میشه، حفاظت از حریم خصوصی آدمها اهمیت ویژه‌ای پیدا میکنه و سعی دارند که با استفاده از رمزنگاری قوی از این حریم خصوصی محافظت کنند.

فعالیت های یه سایفرپانک، شامل ساختن ابزار تازه و یا گسترش و بهبود ابزار کنونی، استفاده از این ابزار و گسترش فرهنگ رمزنگاریه

من‌ هم هرروز (و البته دقیقتر بخوام بگم، هرشب :) به اندازه خودم سعی میکنم هرجایی که میتونم به انکریپت کردن اینترنت کمک کنم.

بطور کل همه فعالیت من دور محور آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات میچرخه.

شغلهای مختلفی داشتم. از طراحی گرافیک، وب، رابط کاربری و معماری سیستم گرفته تا مدیرسیستم و مدیرپروژه یا توسعه دهنده نرم افزار (فارسی دولپر انقدر سخته واقعن؟ :))

عکاسی، کوهنوردی، غواصی، کمپینگ و سفر (از نوع بک پکی)، از کارایین که هرموقع فرصتش پیش بیاد دریغ نمیکنم

روی توییتر میتونید منو با هندل @mrphs دنبال کنید.

polaroid-rms

از چه سخت افزارهایی در کار و زندگی استفاده می‌کنی؟

با اینکه طرفدار سخت افزار متن بازم ولی تنها سخت افزاری که با این مشخصات دارم یه “بیگلبون بلک”ه که روش دبیان نصبه. اینترنت معمولی رو از یه طرف با اترنت میگیره و از اون طرف وایفای توریفای شده میده بیرون.

بی صبرانه منتظرم که بتونم یکی از لپتاپهای نوونا ( + این) رو بگیرم بالاخره.

یه لنوو و دو تا مک دارم. لنوو به اصطلاح لپتاپ “ایرگپ” مه که روش تیلزنصبه، به اینترنت وصل نیست و باهاش کلیدهای پی جی پی مو مدیریت میکنم.

یکی از مک ها روش دبیان نصبه و اون یکی او‌اس‌اکس.

2

ماشین ندارم و هیچوقت نداشتم. تا وسایل نقلیه عمومی و پای پیاده هست ماشین چرا :)

تلفن شخصی هم ندارم چون هم آی‌او‌اس و هم اندروید به شدت ناقض حریم خصوصی هستن و به روشهای مختلف سعی میکنند از تمام رفتار و فعالیت تک تک کاربرا به معنی واقعی کلمه جاسوسی کنند. این واژه جاسوسی اگرچه ممکنه برای ما ایرانیا لوث شده باشه ولی نکته مهمیه. یه مشکل دیگه ای هم که با این تلفنها دارم اینه که غیرقابل اطمینانند و هر لحظه هرکسی (یا هرکدوم از اپ هایی که نصب کردید) ممکنه دوربین یا میکروفن تلفنتون و روشن کنه.

3

به عنوان یه طرفدار آزادی (از هر جهت) و مبلغ حریم خصوصی، از اینکه هرلحظه یک (یا بیشتر) آدم ناشناس بتونه روی زندگی خصوصیم جاسوسی کنه احساس خوبی نمی کنم.

اما گاهی مجبورم برای انجام مناسبات کاری تلفن یا تکست بزنم که در این صورت از RedPhone, TextSecure یا Signal استفاده میکنم

یه هدفون زِنهایزر هم دارم که بدون اون زندگی خیلی کار سختیه.

polaroid-doacracy

از چه نرم افزارهایی استفاده میکنی؟

به سیستم عامل بالا اشاره کردم. ولی خلاصه ش اینه که به ترتیب مقدار استفاده از دبیان، تیلز و اواس‌اکس استفاده میکنم

به شدت مبلغ استفاده از نرم افزار آزاد و متن بازم و در مورد او‌اس‌اکس هم، به جز خود سیستم عامل و فوتوشاپ، فکر نکنم نرم افزار کد بسته ای روش باشه که استفاده میکنم.

لیست نرم افزارها خیلی زیاده ولی سعی میکنم مهماشو بگم: برای ایمیل زدن توی ترمینال از
Mutt و اگه مجبور باشم مثل الان فارسی بنویسم از Thunderbird + Enigmail + TorBirdy و با کلید PGP ایمیلهام رو رمزگزاری یا امضا میکنم.

برای چت از کلاینت ساده و پرقدرت xmpp-client استفاده میکنم که بصورت پیش فرض از پروتکل OTR پشتیبانی میکنه و میتونه تمام ترافیکش رو از روی تور رد کنه

برای چرخیدن توی اینتنرت از مرورگر تور و اگه به یه مرورگر دوم احتیاج داشته باشم از فایرفاکس استفاده میکنم

برای کد نوشتن هم اگر بیشتر از ۳۰ – ۴۰ خط باشه و لازم باشه چند ساعتی وقت صرفش کنم از Sublime Textاستفاده میکنم در غیر اینصورت از vim یا nano خیلی حساسیت خاصی روی کد ادیتور ندارم. مهم اینه که کار راه بیوفته. معمولن هر چیزی که توی ترمینال دم دست باشه راحت تره.

2

چه کتابی رو دوست داری و آخرین کتابی که خوندی چی بوده؟

کتاب تقریبن یکی از بهترین تفریحامه که از زمین جدام میکنه. خیلی سوال سختیه بخوام یه کتاب انتخاب کنم. نویسنده مورد علاقه زیاد دارم ولی میلان کوندرا تنها کسیه که تاحالا هرکتابی ازش خوندم دوست داشتم.
شعر هم به شدت دوست دارم. بخصوص شعر نوین فارسی.

آخرین کتابی که خوندم… از وقتی اولین درفت این ایمیل رو نوشتم چند بار عوض شده. برا همین همه شو لیست میکنم.

برای بار دوم El Túnel ارنستو ساباتو رو و این بار انگلیسی شو خوندم که خیلی خوب بود.
کتاب فایلهای اسنودن و no place to hide رو هم پشت هم خوندم که داستان افشاگری های اسنودن رو از زبون لوک هاردینگ و گلن گرینوالد روایت میکنه دیروز هم کتاب 1Q84 موراکامی رو گرفتم که خیلی طولانیه. امیدوارم به اندازه کافی جذاب باشه که حوصله ام بکشه تمومش کنم.

پیشنهاد کتاب به دیگران کار سختیه. آهستگی میلان کوندرا کتاب خوبیه به نظرم. به شرطی که به انگلیسی بخونیدش

Linux from scratch هم برای درک سیستم های گنو/لینوکس خیلی خوبه و همینطور کتاب Bulletproof SSL & TLS که متاسفانه دومی پولیه ولی مطمینم یه راهی برای خوندنش پیدا میکنید ;)

پی نوشت : نیما شرط انتشار مصاحبش در یوززدیس رو این گذاشت که ما به زودی به پروتکل HTTPS مهاجرت کنیم و از SSL برای برقراری ارتباط استفاده کنیم. ما هم قبول کردیم و امیدواریم که تا آخر ماه این کار رو بتونیم انجام بدیم. پیشنهاد نیما و همچنین ما به شما هم اینکه برای اینکار شروع به اقدامات لازم بکنید.

برای شروع می تونید از این لینک ها استفاده کنید :

START SSL – CACERT – Server Side TSL – istlsfastyet

14 دیدگاه

Comments are closed.